Als trainer ben je in jouw trainingen steeds op zoek naar een goede mix van techniek, belasting, toewerken naar een doel, plezier bij iedere atleet en sfeer in de groep. Onderwerpen waar je eigenlijk nooit op uitgeleerd raakt.

 

 

 

 


Programma najaar 2018:

Leven lang leren
Met bijscholingen blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en fris je je kennis op. De NKS organiseert al jaren bijscholingen in de atletiek voor trainers van atletiekverenigingen en loopgroepen.

Train-de-Trainer
Onder de noemer Train-de-Trainer verzorgt de NKS al vele jaren bijscholingen voor jeugdtrainers, baantrainers en looptrainers. Dit gebeurt in regionale clusters van 7-12 verenigingen. Er zijn op dit moment 9 clusters met in totaal 100 atletiekverenigingen en loopgroepen actief. In ieder cluster worden jaarlijks 4 tot 6 clinics gegeven.

Bijscholingen
De onderwerpen van de clinics variëren van loopscholing tot didactiek, van verspringen tot Fysieke Aspecten bij 50+. Een clinic bestaat meestal uit 1 uur theorie en 1,5 uur praktijk met gemiddeld zo’n 20 deelnemende atletiektrainers uit de regio.

Vraaggericht
Het programma Train-de-Trainer is nadrukkelijk vraaggericht, de wensen van de deelnemende clubs staan centraal. Clubs bepalen de onderwerpen, doelgroepen, frequentie, dag, tijdstip en locatie. De NKS verzorgt de organisatie van deze bijscholingen en zorgt, samen met de Atletiekunie, voor gekwalificeerde docenten. Deelnemende trainers ontvangen per clinic licentiepunten van de Atletiekunie.

Deelname
Je kunt als trainer voor Eur 25 per clinic deelnemen. Het is ook mogelijk dat jouw club een abonnement neemt op het programma Train-de-Trainer van NKS. Dan betaalt de club een vast bedrag per jaar en kunnen alle trainers van de club aan alle clinics deelnemen. Van deelnemende clubs wordt verwacht dat zij:
– Eenmaal per jaar de accommodatie ter beschikking stellen.
– Een contactpersoon aanstellen om het project in de club te coördineren.

Interesse?
Meld je aan en je wordt geheel vrijblijvend op de hoogte gehouden van de bijscholingen die bij jou in de regio worden georganiseerd.